tiistai 26. toukokuuta 2009

Viikko 22

Eurojalkapallossa vedellään viimeisiä kauden 2008-09 osalta. Tällä viikolla työlistalla on päätöskierrokset Ranskassa, Espanjassa, Italiassa ja Turkissa, sekä pudotuspeliotteluita Hollannista ja Kreikasta. Kruununa tietysti keskiviikon UCL-finaali Barcelona-Manchester United.

Barcalla on pahat kokoonpanohuolet puolustuspäässä, tosin laitapakki Dani Alvesin pelikielto näkyy myös hyökkäyspelissä - etenkin Leo Messin panos ottelussa voi jäädä odotettua pienemmäksi, koska Alves ei ole luomassa nousuillaan tilaa Messille. Alvesin todennäköisesti paikkaava kapteeni Carles Puyol ei ole erityisen hyökkävä puolustaja.

Välierässä Chelsea laittoi anti-futikseksi haukutulla pelitavallaan Barcan tiukoille ja samaa taktiikkaa nähtäneen myös Unitedilta. Britit ovat katalaaneja fyysisempiä ja kovan puolustuspelin lisäksi erikoistilanteet tulevat olemaan ManUn ase.

Espanjalaiset joukkueet ovat suurimmissa vaikeuksissa nimenomaan englantilaisten joukkueiden aggressiivisen pelityylin kanssa, mikä nähtiin mm. Liverpoolin ja Real Madridin kohtaamisessa. Barcelonan poissalot (Eric Abidal, Rafa Marquez, Dani Alves) painavat selvästi Unitedin vastaavia (Fletcher, Foster) enemmän, joten hallitseva UCL mestari ManU on meidän papereissa finaalin niukka ennakkosuosikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti