maanantai 1. kesäkuuta 2009

Huh mitä draamaa päätöskierroksilla!

Sergio Garcia ja Ricardo Oliveira

Loistavia hyökkääjiä, mutta jos olet espanjalaisen pääsarjajoukkueen presidentti, älä hanki heitä joukkueeseesi. Viime kaudella he olivat pudottamassa keskikastiin rankattua Zaragozaa ja tällä kaudella sama kohtalo kävi Betisille. Betis käytti ennen kauden alkua kolmanneksi eniten rahaa uusiin pelaajiin ja materiaali oli kirkkaasti keskikastia, mutta niin vain tuli lähtö Segundaan.

Ennen päätöskierrosta viisi joukkuetta oli vielä putoamisvaarassa. Betis putosi lopulta vain yhden maalin erolla. Vihreävalkoisille olisi riittänyt päätöskierroksen 1-1-tasapelistä huolimatta, että Real Madrid olisi tasoittanut Osasunaa vastaan tai Racing olisi kaatanut Getafen. Aika karu putoaminen, kun edelle kipusi mm. nousijajoukkue Sporting Gijon, jonka maaliero oli vaivaiset 25 maalia heikompi kuin Betisillä!

16.5.2008 Boulougne-Niort 1-0

Ranskassa kovimman shokin aiheutti pikkuseura Boulougne, joka nousi sensaatiomaisesti ensi kaudeksi pääsarjaan.
Boulougne säilyi Kakkosliigassa kauden 07-08 päätteeksi äärimmäisen niukasti iskemällä päätösottelussa 1-0-voittomaalin Niortin verkkoon ottelun viimeisellä sekunnilla.
Niort ei siitä pommista toipunut, sillä matka jatkui tällä kaudella National-liigasta neljänteen divisioonaan.

Boulougne ei vahvistunut täksi kaudeksi juuri mitenkään ja joukkue oli yksi kuumimmista putoajakandidaateista. Kausi 2008-09 oli kuitenkin aivan uskomaton täysosuma ja ensi kaudella vain reilut 7000 katsojaa vetävällä Stade de la Liberationilla nähdään maajoukkuepelaajia viliseviä Lyonia ja Marseillea.

Niortissa joudutaan tyytymään Caenin reserveihin ja La Vitreenne FC:hen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti