sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ennakko: Moniveto 5, 18.9.2011

Valioliigamonivedossa (peliaika loppuu klo 15:25) on tänään tarjolla mukavat 40 000 euroa lisärahaa, mikä nostaa pelin palautusprosenttia merkittävästi. Normaalisti Monivedon palautusprosentti on 70, joten jos vaihto jää tänään alle 130 000 euron, on palautusprosentti yli 100. Tässä meidän näkemyksiämme otteluista ja parhaista peli-ideoista:

1. Tottenham–Liverpool

Oletetut avauskokoonpanot:

Tottenham (4-4-2): Friedel; Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto; Parker, Modric, Bale, Kranjcar; Adebayor, Defoe.

Liverpool (4-4-2): Reina; Skrtel, Carragher, Agger, Enrique; Adam, Lucas, Henderson, Downing; Suarez, Kuyt.

Tärkeimmät poissaolot:

Tottenham: Gallas (DRC **), Dawson (DC **), Sandro (DMC *), Pienaar (AMRLC *). Van der Vaart (AMLC ***) ja Lennon (AMR **) aloittanevat loukkaantumistensa jäljiltä vaihdosta.

Liverpool: Johnson (D/DMR **). Gerrard (MC **/***) aloittanee loukkaantumisensa jäljiltä vaihdosta.

Lähtökohdat:

Tottenham voitti viimeksi ansaitusti Wolverhamptonin vieraissa maalein 2–0. Uudet hankinnat Scott Parker ja Emmanuel Adebayor olivat vahvasti esillä ja osoittivat olevansa vahvistuksia. Torstaina Euroopan liigassa Spurs pelasi hyvin varamiehisellä kokoonpanolla PAOK:n vieraana, joten runkopelaajat saivat lepoaikaa tätä ottelua silmällä pitäen.

Liverpool hävisi epäonnisesti viikko sitten Stoken vieraana dominoituaan peliä. Stoken ainoa maali tuli heppoisesti vihelletystä rangaistuspotkusta, kun taas toisessa päässä Liverpoolilta vietiin pilkku kahdesti.

Kokonaisuutena Liverpool on ollut joukkueista toistaiseksi vakuuttavampi. Pelaajamateriaaleissa joukkueiden välillä ei ole kuitenkaan suurta eroa. Liverpoolin avaus on aavistuksen vahvempi, mutta puntit tasoittuvat, mikäli Spursin van der Vaart ja Lennon tulevat kehiin.

Keskikentän taistelusta tulee kova, ja sen taistelun voittaja on vahvoilla. Liverpoolin hyökkääjät liikkuvat laajalla säteellä ja voivat tehdä ajoittaisen ylivoiman keskikentän keskustaan. Tottenhamin paras ase on vasemman laidan Gareth Bale, jonka vastapelaaja Martin Skrtel ei ole tottunut pelaamaan laitapuolustajana. Kumpikaan joukkue ei lähde arviomme mukaan peruuttelemaan, joten melko tasaisesta ennakkoasetelmasta huolimatta ottelun maaliodotusarvo ei ole sarjan keskiarvoa pienempi.

Todennäköisyysarvio: 40–30–30 %, yli/alle 2,5 maalia: 50–50 %

Peli-idea:

Tottenhamista saa erittäin hyviä kertoimia kansainvälisiltä markkinoilta, joten mikäli pelaa Spursia muutenkin, ei Monivedossa kannata lisätä merkittävästi riskiä kotivoitolle. Spursin nolla maalia (arvio 25 %) kannattaa nostaa mukaan kupongille, kuten myös Liverpoolin nolla (arvio 30 %). 1–1 ja 2–1 molempiin suuntaan on kerännyt paljon peliä, joten niitä kannattaa parhaan mukaan välttää. Ottelussa on potentiaalia runsasmaaliseen lopputulokseen, joten myös molempien 3 ja 4 maalia eivät ole peliprosenttien valossa huonoja hakuja (esim tulokset 3,4–0, 4–1 molempiin suuntiin).

Variaatio 1: Tottenham 0,3,4–0,1,2,3,4 Liverpool

Variaatio 2: Tottenham 1–3,4 Liverpool

2. Fulham–Manchester City

Oletetut avauskokoonpanot:

Fulham (4-4-2): Schwarzer; Grygera, Hangeland, Senderos, Riise; Duff, Sidwell, Murphy, Dempsey; Ruiz, Zamora.

Manchester City (4-2-3-1): Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; Y Toure, Barry; Silva, Aguero, Nasri; Dzeko.

Tärkeimmät poissaolot:

Fulham: Davies (AMRL *). Hughes (DRC **/***) ja Etuhu (DMC **) ovat epävarmoja, molempien arvioitu olevan avauksesta sivussa.

Manchester City: De Jong (DMC **).

Lähtökohdat:

Fulham ei ole vielä vakuuttanut, mutta ei ole toisaalta ollut pelillisesti niin huono kuin nykyinen sarjasijoitus väittää. Viimeksi sarjaottelussa Fulham pyöritti toisella jaksolla Blackburnia, muttei saanut luotua montaa huippupaikkaa kääntääkseen ottelun voitoksi. Uusi hankinta Bryan Ruiz ei sopeutunut välittömästi Valioliigan tempoon, vaan Fulham pelasi paremmin, kun Ruiz tuli tauolla vaihtoon. Torstaina Euroopan liigassa Fulham kierrätti hieman kokoonpanoaan Twenteä vastaan, mutta osa runkopelaajista pelasi, ja voi olla hieman väsynyt sen ottelun jäljiltä.

Manchester City on ollut naapuri Unitedin ohella alkukauden paras joukkue. Etenkin Cityn hyökkäyspeli on toiminut erittäin hyvin, eikä joukkue ole jäänyt Valioliigassa toistaiseksi kertaakaan alle kolmen tehdyn maalin. Keskiviikkona City pelasi Mestarien liigassa kotona Napolia vastaan erittäin viihdyttävän ottelun, mutta ei onnistunut lukuisista paikoistaan huolimatta kääntämään peliä voitoksi. Toisaalta myös Napolilla oli paikkoja lisämaaleihin. City oli tulessa laitapakkeja lukuun ottamatta ykkösmiehistöllään, mutta palautumisaikaa on päivä Fulhamia enemmän.

City ottaa pelin haltuun taitavan keskikenttänsä ansiosta. Voimakkaasti nousevat laitapuolustajat saivat levätä viikolla ja pakottavat Fulhamin laiturit tekemään töitä alaspäin. Fulhamilla Dickson Etuhun poissaolo puolustavan keskikentän tontilta olisi kolaus, sillä kotijoukkue tarvitsee voimaa puolustuksen ja keskikentän väliin, jossa Cityn väkkärät Silva, Aguero ja Nasri tykkäävät pyörittää peliä.

Fulhamin ase on vastaiskut, joihin sen täytyy lähteä terävästi laitojen kautta. Bobby Zamora on pelote kärjessä ja pystyy aiheuttamaan vieraiden toppareille ongelmia, kuten pystyivät Boltonin Kevin Davies ja Ivan Klasnic muutama viikko sitten.

Todennäköisyysarvio: 17–25–58 %, yli/alle 2,5 maalia: 55–45 %

Peli-idea: Manchester City on roimasti ylipelattu. Fulham ei ole missään nimessä niin huono joukkue, että City ansaitsisi olla vieraskentällä kaksi kertaa kolmesta voittava suosikki. Jos vierasvoittoja haluaa pelata, joutuu turvautumaan erittäin suurinumeroisiin tuloksiin, kuten 2,3–4,5. Parhaiten suhteessa todennäköisyyteen maksavat tulokset löytyvät Cityn pienistä maaliluvuista, kuten tuloksista 0,1–0. Over on niukasti pelikelpoinen kv-markkinoilla, joten vähämaaliset tulokset tähän otteluun eivät ole huonoja ratkaisuja kokonaisuuden kannalta. 0,1–2,3 ovat.

Variaatio 1: Fulham 0,1,2–0,1 City

Variaatio 2: Fulham 1,2,3–4,5 City

3. Manchester United–Chelsea

Oletetut avauskokoonpanot:

Manchester United (4-4-2): De Gea; Jones, Evans, Ferdinand, Evra; Nani, Anderson, Carrick, Young; Rooney, Hernandez.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Luiz, Terry, Cole; Ramires, Mikel, Lampard; Mata, Sturridge, Torres

Tärkeimmät poissaolot:

Manchester United: Vidic (DC ***), Cleverley (MC **), Rafael (DR */**), Gibson (AMC -/*).

Chelsea: Essien (MC **/***), Drogba (SC */**)

Lähtökohdat:

Hallitseva mestari ManU on aloittanut kautensa erittäin vakuuttavasti ja mättänyt neljään peliin peräti 18 maalia. Hyökkäyspeli on kehittynyt viime kaudesta uusien pelaajien ja Wayne Rooneyn huippuvireen myötä, minkä lisäksi nuoret pelaajat ovat saaneet – osin loukkaantumisten takia – paljon vastuuta. Tiistaina Mestarien liigassa ManU antoi peliaikaa keskikentällä kokeneille pelaajille, jotka ovat olleet alkukauden pienessä roolissa, mikä riitti Benfican vieraana ansaittuun tasapeliin.

Chelsea hakee vielä ManUn tasoista loistoa, mutta on napsinut vahvalla rutiinilla neljältä ensimmäiseltä kierrokselta kahta vaille täydet pisteet. Joukkueen peli on parantumassa Juan Matan ja Raul Meirelesin hankintojen myötä, ja viimeksi peliesitys Sunderlandin vieraana oli viime hetken takaiskumaalia lukuun ottamatta jo hieman parempaa. Chelsea kaatoi tiistaina Mestarien liigassa kotona ansaitusti Leverkusenin maalein 2–0 antaen lepoaikaa kapteeni John Terrylle ja keskikentän Frank Lampardille.

ManU palannee jälleen alkukaudesta Valioliigassa peluuttamaansa kokoonpanoon, tosin Boltonia vastaan loukkaantuneen Tom Cleverleyn tilalle tulee todennäköisesti joko Michael Carrick tai Darren Fletcher. Benficaa vastaan lepoaikaa saaneet Anderson, Young, Nani ja Hernandez pitävät hyökkäyspelin tempon kovana ja aiheuttavat Rooneyn kanssa liikkeellään Chelsean alakerralla paljon vaikeuksia.

Chelsealla on paljon vaihtoehtoja kokoonpanonsa suhteen. Viikolla levänneet Terry ja Lampard palannevat avaukseen. Keskikentällä puolustava Mikel saattaa syrjäyttää lupaavasti aloittaneen Meirelesin, ja kärjessä Anelka tuo vaihtoehdon Leverkusenia vastaan aloittaneille Torresille ja Sturridgelle. Chelsean kannalta nimenomaan hyökkääjiltä vaaditaan aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, sillä ManUn puolustus ei ole ilman loukkaantunutta Vidiciä täysin vakuuttanut. Toisaalta myöskään Chelsea-puolustus ei ole vakuuttanut, ja vaikka loukkaantumisestaan palannut David Luiz on jälleen käytettävissä, meillä on ottelusta runsasmaalisen näkemys.

Pieni tilastoknoppi löytyi runsasmaalisuutta tukemaan, vaikka näillä ei ole ottelun ennakkoasetelmaan mitään merkitystä: Edellisistä 13 ManUn kotipelistä (kaudesta 07-08 eteenpäin) sarjan parhaita joukkueita vastaan kymmenessä on tehty vähintään kolme maalia.

Todennäköisyysarvio: 53–26–21 %, yli/alle 2,5 maalia: 58–42 %

Peli-idea:

Päätöskohde on pelattu vähämaaliseksi. Over on mielestämme markkinoilla melko tuntuvan panostuksen arvoinen pelikohde, joten sen pohjalta tähän ei maistu painottaa runsasmaalisia tuloksia. Mikäli pelaa kuitenkin pelkkää Monivetoa, mielestämme kupongille kannattaa hakea tuloksia pelatuimpien 0,1,2–0,1 ulkopuolelta. 0–2 on selvästi paras vaihtoehto paras u2,5 tuloksista. Jos luottaa tänään ManUn voittoon, niin parhaiten maksavia tuloksia olisivat ne, missä Chelsea onnistuisi tekemään enemmän kuin yhden maalin. Mikäli kahteen ensimmäiseen otteluun hakee kuitenkin pelkkiä ylikertoimia ja välttää eniten pelatut tulokset, voi isompiin järjestelmiin miinoittaa päätöskohteeseen myös yksittäisinä tuloksina huonompia, sillä rivin kokonaisodotusarvo saattaa jäädä vielä kelvolliseksi.

Variaatio 1: ManU 0–0,1,2 Chelsea

Variaatio 2: ManU 1,2,3,4–2,3 Chelsea


Pelaajatähditykset ja pelipaikat:

*** = avainpelaaja

** = avauskokoonpanon pelaaja

* = vaihtomies

- = vaikeuksia saada peliaikaa

GK = maalivahti

D = puolustaja

DM = puolustava keskikenttä

M = keskikenttä

AM = hyökkäävä keskikenttä

F/FW/S = hyökkääjä

R = oikea laita

L = vasen laita

C = keskusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti