perjantai 21. lokakuuta 2011

UCL 2011–12, lohkovaiheen kierros 3/6

Ohessa analyysimme/muistiinpanomme Mestarien liigan lohkovaiheen kolmannen kierroksen otteluista. Tilastot on poimittu whoscored.comista.

CSKA Moskva–Trabzonspor 3–0 (1–0)

Laukaukset: 13–16 (kohti maalia: 4–2)

Kulmat: 1–9

Hallinta: 43–57 %

Ulosajot: - | -

Analyysi: Ansaittu, mutta pelin kuvan kannalta hieman imarteleva kotivoitto. Trabzonspor oli pelissä hyvin mukana, mutta ei saanut luotua kovin montaa vaarallista maalipaikkaa, etenkään tappioasemassa. Loppua kohti Trabzonspor joutui nostamaan miehiään ylös, ja CSKA pääsi iskemään kaksi maalia vastaiskuista ja osui vielä siinä välissä 2-0-tilanteessa tolppaan. Isänniltä hyvä taktinen veto alkaa puolustamaan 1-0-tilanteessa, sillä Trabzonsporin hyökkäyspelistä puuttui viimeinen terävyys Yilmazin pelikiellon vuoksi.

Basel–Benfica 0–2 (0–1)

Laukaukset: 16–10 (kohti maalia: 7–5)

Kulmat: 2–4

Hallinta: 56–44 %

Ulosajot: - | Emerson 86' (Benfica)

Analyysi: Suht ansaittu vierasvoitto. Benfica teki hienolla kuviolla 0-1 ja suorasta vaparista 0-2, mikä riitti voittoon, kun Basel tuhri omat paikkansa. Joukkueiden välinen tasoero näkyi tällä kertaa juuri hyökkäyspään taidossa. Basel olisi ehkä ansainnut rikkoa kuparisen, mutta ei 0-2-tulos mikään oikeusmurha ollut. 0,1-2 reilu tulos, kelpo peli molemmilta.

Dinamo Zagreb–Ajax 0–2 (0–0)

Laukaukset: 15–19 (kohti maalia: 5–8)

Kulmat: 2–9

Hallinta: 40–60 %

Analyysi: Dinamo aloitti vahvasti ja sai muutaman paikan johtoon, mutta kun viimeistely tökki, niin on vaikea voittaa. Ajax selvisi alusta ja otti pelin selvästi haltuunsa, eikä vierailla ollut hätää toisen jakson alussa tulleen 0-1-maalin jälkeen. Johtoasemassa Ajax sai lukuisia huippupaikkoja lisämaaleihin vastaiskuista, mutta toinen maali tuli vasta 90' läpiajon päätteeksi. 0,1-3 rt, pelin olisi pitänyt mennä näillä paikoilla overiksi.

Lille–Internazionale 0–1 (0–1)

Laukaukset: 13–5 (kohti maalia: 5–3)

Kulmat: 12–3

Hallinta: 62–38 %

Analyysi: Lille oli pelillisesti parempi osapuoli ja hallitsi peliä, muttei saanut luotua montaa vaarallista maalipaikkaa. Inter puolusti hyvin, ja teki maalinsa yhdestä harvoista tilanteistaan. 0-1 ei suuri vääryys, hyvä puolustustaistelu Interiltä. Lillen olisi pitänyt tällä hallinnalla pystyä parempaan.

Man City–Villarreal 2–1 (1–1)

Laukaukset: 17–14 (kohti maalia: 6–4)

Kulmat: 5–3

Analyysi: Ansaittu kotivoitto, vaikka voittomaali tuli vasta 93' eikä City mitenkään häikäissyt. City hallitsi kuitenkin peliä kokonaisuutena ja rakensi 1-1-tilanteessa muutamia hyviä paikkoja, mutta etenkin Dzekolla oli nallipyssymoodi päällä. Villarrealilta omaan tasoon nähden todella hyvä peli, mutta piste olisi ollut hieman onnekas. 2-1 rt.

Napoli–Bayern München 1–1 (1–1)

Laukaukset: 3–15 (kohti maalia: 0–5)

Kulmat: 4–5

Hallinta: 42–58 %

Analyysi: Bayern oli selvästi parempi osapuoli ja lähempänä voittoa, mutta onni ei ollut vieraiden puolella. Napoli ei laukonut kertaakaan maalia kohti ja sai 1-1-tasoituksensa hieman onnekkaasti Bayernin oman pelaajan ohjaamana, kun taas toisessa päässä Bayern mokasi pilkun 1-1-tilanteessa. Tasapeli ei ollut täysin oikeusmurha, mutta niukka vierasvoitto olisi ollut ehkä reiluin tulos. 0,1-1,2 rt.

Otelul Galati–Man United 0–2 (0–0)

Laukaukset: 15–11 (kohti maalia: 3–6)

Kulmat: 2–1

Hallinta: 33–67 %

Ulosajot: Perendija 89' (Otelul) | Vidic 66' (ManU)

Analyysi: Ansaittu vierasvoitto, johon vaadittiin paljon kärsivällisyyttä. Otelul pelasi hyvin etenkin ekalla jaksolla ja teki pelistä todella vaikean ManUlle. Toisella jaksolla ManU paransi ja pääsi käsivirhepilkulla johtoon, osui kerran kaukovedolla tolppaan ja löi viimeisen arkun naulaan toisesta pilkusta yliajalla. Otelulin vaaralliset paikat läpi ottelun olivat vähissä, eikä toisaalta ManUkaan montaa huippupaikkaa luonut. 0-2 reilu tulos.

Real Madrid–Lyon 4–0 (1–0)

Laukaukset: 27–9 (kohti maalia: 6–1)

Kulmat: 8–1

Hallinta: 68–32 %

Analyysi: Täysin ansaittu murskavoitto Realille, Lyonilla ei ollut missään vaiheessa mitään jakoa. Realilla oli varaa tuhria pari paikkaa, minkä lisäksi tuomari hylkäsi kaksi maalia paitsioina. 4-0 kertoo pelistä kaiken.

Barcelona–Plzen 2–0 (1–0)

Laukaukset: 18–0 (kohti maalia: 5–0)

Kulmat: 7–0

Hallinta: 77–23 %

Analyysi: Tilastot kertovat pelistä kaiken ja pelin olisi pitänyt päättyä tyyliin 6-0. Yksin Messin olisi pitänyt tehdä viisi maalia paikoistaan, mutta mistään ei mennyt tällä kertaa sisään. Guardiola oli pelin jälkeen tyytyväinen isäntien peliesitykseen, mikä kertoo paljon.

Chelsea–Genk 5–0 (4–0)

Laukaukset: 27–5 (kohti maalia: 12–0)

Kulmat: 5–4

Hallinta: 63–37 %

Analyysi: Täysin ansaittu murskavoitto Chelsealle, joka olisi voinut tulla vielä suuremmilla lukemilla. Genkistä ei ollut mitään vastusta ilman runkotoppareita, ja Chelsea tappoi pelin jo puolessa tunnissa. Vieraiden valmentajan kommentti pelin jälkeen kertoo paljon: "Luckily it was 'only' 4-0 at half-time." 7-0 reilumpi tulos, Torres olisi ansainnut hattutempun näillä paikoilla (teki vain kaksi, osui kahdesti maalipuihin ja veskari torjui pari paikkaa).

Leverkusen–Valencia 2–1 (0–1)

Laukaukset: 13–18 (kohti maalia: 7–7)

Kulmat: 4–7

Hallinta: 38–62 %

Analyysi: Hieman ansaitsematon kotivoitto. Valencia dominoi peliä mielin määrin ekat 35 min ja Leverkusen oli täysin kanveesissa. Vedot 0-13, maalit 0-1, minkä lisäksi Soldado oli hukannut puolityhjän maalin 0-0-tilanteessa tolppaan. Leverkusen pääsi ekan jakson lopulla hieman kiinni peliin ja tasoitti toisen jakson alussa. 2-1-voittomaali tuli pian tasoituksen jälken nopeasta vastaiskusta. 2-2 reilumpi tulos, ja jos toinen olisi ansainnut voittaa, olisi se ollut Valencia.

Marseille–Arsenal 0–1 (0–0)

Laukaukset: 7–6 (kohti maalia: 2–5)

Kulmat: 1–9

Hallinta: 45–55 %

Analyysi: Suht tasainen under-peli, jossa voittomaali tuli vasta 92', minkä vuoksi tappio oli erittäin katkera isännille. Arsenalilla oli kuitenkin toisella jaksolla hyvä paikka johtoon, kun taas Marseillen tilanteet olivat harvemmassa. Kokonaisuutena selvä under-peli, 0-0,1 reiluimmat tulokset. Tuomarilta jäi viheltämättä ekalla jaksolla molemmissa päissä käsivirhe rankkarialueella, mutta tilanteet olivat melko selviä vahinkoja.

Milan–BATE 2–0 (1–0)

Laukaukset: 28–13 (kohti maalia: 5–3)

Kulmat: 6–4

Hallinta: 60–40 %

Analyysi: Täysin ansaittu kotivoitto, peli olisi voinut olla tauolla jo 3-0. BATE sai pelissä muutaman paikan kuparisen rikkomiseen (yhden van Bommelin karmeasta virheestä), mutta pisteille ei olisi ollut kuitenkaan mitään asiaa. 3,4-0,1 rt, hyvä peli Milanilta, mihin valmentaja Allegrikin oli tyytyväinen.

Olympiacos–Dortmund 3–1 (2–1)

Laukaukset: 9–9 (kohti maalia: 4–3)

Kulmat: 3–3

Analyysi: Selvä over-peli, jossa olisi voinut tulla enemmänkin maaleja. Etenkin ekalla jaksolla mentiin vastaiskuilla päästä päähän. Dortmund hävisi pelin melko ansaitusti huonoon puolustuspeliin, minkä valmentaja Kloppkin myönsi pelin jälkeen. Olympiakos ei häikäissyt pallollisena, mutta tuli vaarallisesti laitojen kautta ja käytti Dortmundin pakkien virheet hyväkseen. Vierailla näkyi hyökkäyspäässä Barriosin poissaolo, etenkin Kagawa oli tuhlauspäällä. 3-1,2 rt.

Porto–APOEL 1–1 (1–1)

Laukaukset: 23–10 (kohti maalia: 9–6)

Kulmat: 6–4

Hallinta: 61–39 %

Analyysi: Suht ansaittu tasapeli vieraille, vaikka Porto peliä luonnollisesti hallitsikin. Isännät eivät kuitenkaan yltäneet parhaalle tasolleen, ja huippuvaaralliset paikat jäivät vähiin kun pelaajat yrittivät liikaa yksin eivätkä malttaneet pelata kärsivällisesti joukkueena. 1-0-maalikin oli lahja APOELin veskarilta vaarattomasta vaparista. APOELilla oli toisella jaksolla paikkansa varastaa täydet pisteet, mutta pelin kuvan kannalta vierasvoitto olisi ollut vääryys. APOELilta kuitenkin hyvin organisoitu esitys, mistä Porton valmentajakin antoi pelin jälkeen kredittiä.

Shakhtar Donetsk–Zenit 2–2 (2–1)

Laukaukset: 14–23 (kohti maalia: 5–9)

Kulmat: 5–10

Hallinta: 51–49 %

Analyysi: Selvä over-peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ottelussa mentiin vastaiskuilla päästä päähän aikaisen avausmaalin ansiosta (http://www.zonalmarking.net/2011/10/20/shakhtar-donetsk-v-zenit-st-petersburg-tactics/), mikä avasi paljon maalipaikkoja molemmille. Zenit mokasi 0-0-tilanteessa pilkun ja oli 2-2-tilanteessa lähempänä voittoa, kun taas Shakhtarilla oli paikkoja tappaa peli 2-1-tilanteessa. 3-3 rt.