torstai 14. lokakuuta 2010

Pelillisesti alkukauden parhaat joukkueet, osa 1/2

Listasimme mielestämme jokaisen seuraamamme sarjan alkukauden parhaat joukkueet ja perustelemme näkemystämme muutamalla sanalla.

Osa 1 (AUT, FRA2, GER, GRE, NED1 ja NED2)

Itävalta: Wacker Innsbruck

- Sarjanousija on hävinnyt vasta kerran, vaikka se on kohdannut kerran jo kaikki sarjan muut yhdeksän joukkuetta. Ei tehnyt kesällä montaa hankintaa, mutta alkukauden perusteella lähes kaikki tulleet ovat olleet selkeitä vahvistuksia. Helminä puolustajat Iñaki Bea ja Harald Pichler. Materiaali ei riitä mestaruustaisteluun, mutta tätä menoa taistelee viimeisestä europaikasta.

Ranska Ligue 2: Sedan

- Huipputasaisessa sarjassa melkein kuka tahansa voi nousta, ja tällä hetkellä Sedan vaikuttaa erittäin potentiaaliselta nousijakandidaatilta. Jo viime kaudella joukkueelta saattoi odottaa sijoitusta keskikastin yläpuolelle, mutta kausi sujui alakanttiin. Hyökkäys vahvistui täksi kaudeksi selvästi Strasbourgista tulleen Nicolas Fauverguen myötä, ja juuri iloinen hyökkäyspeli on ollut Sedanin alkukauden vahvuus.

Saksa: Dortmund

- Jäänyt hieman hurmosjoukkue Mainzin mediahuomion alle, mutta ollut pelillisesti sarjan alkukauden vakuuttavin. Hävisi ansaitusti avauspelin Leverkusenille, mutta on sen jälkeen voittanut kuusi peliä putkeen loistavilla esityksillä. Joukkueen ikärakenne on optimaalinen, ja mikäli esimerkiksi Subotic, Hummels, Sahin, Kuba, Grosskreutz ja parhaassa iässä oleva tehokärki Barrios jäävät seuraan muutamaksi vuodeksi, on top3-sijoituksen vakiinnuttaminen realismia.

Kreikka: Olympiakos

- Vahvistui merkittävästi katastrofaalisen viime kauden jälkeen ja sai loppukesästä takaisin unelmavalmentajansa Ernesto Valverden, joka johdatti Olympiakosin mestaruuteen toissa kaudella. Puolustus yhä raudanluja, vaikka ykkösmaalivahti Nikopolidis täyttää ensi vuonna jo 40 vuotta. Hyökkäyspää paperilla selvästi sarjan kovin, nimivahvojen hankintojen (Pantelic, Rommedahl, Mirallas, Riera, Ibagaza, Fuster) lisäksi riveistä löytyy lopullisen läpimurtonsa tällä kaudella tekevä ja jo A-maajoukkueeseen noussut ”Kreikan Messi” Giannis Fetfatzidis.

Hollanti Eredivisie: Ajax

- Ollut kokonaisuutena Twenteä ja PSV:tä vahvempi, vaikka hävisi surkealla pelillä viime kierroksella derbyn Utrechtille. Omissa kolisisi vieläkin useammin ilman huippuvahti Stekelenburgia, mutta huikeaan tahtiin maaleja sylkevä hyökkäyspeli tekee Ajaxista suurimman mestarisuosikin.

Hollanti Jupilerliiga: Zwolle

- Koki kauden avaustappion viime kierroksella RKC:lle, mutta ollut silti alkukaudesta sarjan paras joukkue. Puolustus on kenties sarjan laadukkain ja etenkin toppari Eric Botteghin pärjäisi varmasti jo pääsarjatasolla. Vahvistui hyökkäyspäästä RBC:n maaliruisku Sjoerd Arsilla, joka teki neljällä edelliskaudella RBC:ssä ja Go Ahead Eaglesissa 66 maalia 147 ottelussa. Tämän kauden tehot 7+2 kahdeksassa sarjapelissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti