perjantai 15. lokakuuta 2010

Pelillisesti alkukauden parhaat joukkueet, osa 2/2

Listasimme mielestämme jokaisen seuraamamme sarjan alkukauden parhaat joukkueet ja perustelemme näkemystämme muutamalla sanalla.

Osa 2 (FRA1, ITA, POR, SPA ja SUI)

Ranska Ligue 1: Marseille

- Sarjan taso ei ole alkukaudesta häikäissyt, mutta mikäli Marseille pääsee pelaamaan jatkossa samalla kokoonpanolla kuin viime otteluissa, on se todella lähellä mestaruuden uusimista. Alkukausi meni pilalle hyökkäyspään muutosten takia, mutta viimeisistä kuudesta pelistä joukkue ei ole hävinnyt yhtään, ja olisi ansainnut esitystensä perusteella kolme-neljä pistettä enemmän.

Italia: Lazio

- Kun puhuu tämän hetken Laziosta, ei voi olla puhumatta brassihankinta Hernanesista, joka saattaa olla jopa liian hyvä Lazioon. Moni suurseura jäljittää Palermon Javier Pastorea, mutta olisi pieni ihme, mikäli Hernanesin perässä ei kohta olisi Espanjan ja Englannin jättejä. Lazio koki avauspelissä 0–2-tappion Sampdorian vieraana, mutta sittemmin joukkue ei ole sarjassa hävinnyt. Puolustuspeli on vakuuttanut ja kantanut joukkuetta silloin, kun hyökkäyspeli on hieman tökkinyt. Mestaruustaisteluun tuskin on asiaa, sillä Inter on perustasoltaan yhä luokkaa vahvempi.

Portugali: Porto

- Entinen Jose Mourinhon apumies Andre Villas Boas on piiskannut Porton huippuiskuun, ja tällä hetkellä on todella vaikea nähdä jonkun muun vievän mestaruuden Porton nenän edestä. Ykköstoppari Bruno Alvesin ja keskikentän maajoukkuemiehen Raul Meirelesin lähdöt eivät ole tuntuneet missään. Hyökkäyspäässä kaksikko Falcao-Hulk on nykyvireessä ylivertainen tähän sarjaan, etenkin kun Benfican ykköspyssy Oscar Cardozo on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

Espanja: Barcelona

- Muistissa on nöyryyttävä Hercules-kotitappio, mutta kuinka moni muistaa suurinumeroiset vierasvoitot Racingista ja Athletic Bilbaosta? Sille tasolle ei Espanjassa pysty kuin Real Madrid, joka ei ole tosin esittänyt vielä huippuotteita viime kierroksen Deportivo-voittoa lukuun ottamatta. Valencia ja Villarreal ovat olleet alkukaudesta pirteitä, mutta nykyisillä peliesityksillä ei ole asiaa keväällä kahden kärkeen. Barcan kohdalla on myös syytä muistaa viime aikojen kokoonpanohuolet. Esimerkiksi Mallorca-ottelusta puuttuivat Xavi ja David Villa, eikä Leo Messi ollut ennen maaottelutaukoa vielä huippuiskussa nilkkavammansa jäljiltä.

Sveitsi: Luzern

- Mestarisuosikit Basel ja Young Boys ovat kenties kärsineet hieman europeleistä, eivätkä Zürichin seurat ole nousseet omalle optimitasolleen. Pikkuseura Luzern on hyötynyt muiden ongelmista ja noussut kokeneen pelintekijän Hakan Yakinin johdolla sarjan kärkeen. Luzern säilytti sarjapaikkansa toissa kaudella vasta karsintojen jälkeen, mutta Al Gharafasta Sveitsiin palannut Yakin ja Aarausta hankittu romanialaiskärki Christian Ianu nostivat Luzernin keskikastiin. Tällä kaudella materiaali vahvistui vielä Nürnbergistä tulleella Daniel Gygaxilla, joten vaikka tehokärki Ianu loukkaantui vakavasti viidennellä kierroksella, ei hyökkäyspelin taso ole laskenut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti