tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kausi 2009-10

Tulevan eurojalkapallokauden otteluohjelmia on hiljalleen julkistettu ja kausi alkaa osaltamme Hollannin Eredivisien myötä viikolla 31.

Kausi 2008-09 on analysoitu kesäkuussa ja sen perusteella muutimme hieman strategiaa ensi kautta varten. Tappiollinen liiketoiminta Turkin liigan osalta lopetettiin ja keskitämme voimavaroja tiivimmin jäljelle jääviin sarjoihin. UEFA Cup jäi kilpailuna historiaan, emmekä ota vielä tälle kaudelle uutta Euroopan liigaa mukaan sarjavalikoimaamme. Seuraamme sitä kuitenkin niiden joukkueiden osalta, jotka ovat meille tuttuja oman maan liigojensa kautta ja annamme Euroopan liigasta ilmaisvihjeitä silloin, kuin otteluissa on mielestämme hyvää pelattavaa. Seuraamme myös Itävallan ja Sveitsin liigoja ja vertailemme %-arvioita ja taustatietoja niistä mielellämme esimerkiksi Ylikerroin.com-keskustelupalstalla http://www.ylikerroin.com/forum/ ja julkaisemme ilmaisvihjeitä ja analyysejä silloin tällöin myös nettisivuillamme.

Viime kaudella emme päässeet niihin tavoitteisiin, mitä meillä itsellämme oli tulosta kohtaan. Suurin syy heikkoon palautusprosenttiin oli alkuviikosta vihjatut pienen panoksen early-line-pelivalinnat, 1251 kpl, joilla teimme liki 130 yksikön nettotappion (palautus 96,0 %). Keskimääräistä suuremmalla panoksella vihjatut earlyt tuottivat 147,6 yksikköä nettoa (812 vihjettä, 102,8 %), mikä kertoo siitä, että alustavat %-arviomme eivät välttämättä olleet tarpeeksi tarkkoja markkinaan verrattuna, ja reilun 1200 vedon otokseen mahtui monta todellisuudessa alikertoimista pelivalintaa.
Pelipäivänä vihjatut pelivalinnat, 2035 kpl, tuottivat 199 yksikköä nettovoittoa (103,6 %), mikä on analyytikoidemme aikaisimpiin vuosiin nähden kelvollinen tulos.

Tulevana kautena alkuviikosta vihjattavien kohteiden määrä tulee hieman pienenemään, sillä keskitymme enemmän suuremman odotusarvon kohteisiin, missä yhden tai kahden prosenttiyksikön muutos todennäköisyysarvioon ei riitä tekemään kertoimesta alikerrointa. Keskitämme voimavaroja myös viime kautta hieman pienempään sarjavalikoimaan, mikä tuo toivottavasti pientä parannusta analyysin laatuun. Muutosten tavoitteena on nostaa palautusprosenttia selvästi viime kaudesta ja nykyisellä sarjavalikoimalla myös yli 400 yksikön nettotulos on mahdollinen.

Aloitimme kauden 2009-10 esikausianalyysit jo ennen juhannusta ja tällä hetkellä odotamme suurella innolla tulevaa kautta! Siihen asti seuraamme siirtomarkkinoiden tapahtumia ja hiomme sarjojen rankingeja. Myös Veikkaaja työllistää tällä hetkellä jonkin verran, kun lomitamme Ilta-Sanomien ja Veikkaajan vedonlyöntiasiantuntijaa Edi Pejciciä. Kesävihjeitämme voikin seurata tiistaisin ilmestyvästä runkolehdestä sekä ilmaisesta lauantaista maanantaihin kioskeilla ja huoltoasemilla jaettavasta viikonvaihteen peliliitteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti