perjantai 16. joulukuuta 2011

Ajatuksia UCL:n pudotuspeliarvonnasta

Tässä ensimmäisiä ajatuksiamme tänään arvotuista Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksen ottelupareista, sekä lopussa tämän hetken näkemyksemme joukkueiden välisestä paremmuusjärjestyksestä:

Lyon v APOEL
Lyon on selvä suosikki, vaikka ei ole ollut tähän mennessä omassa sarjassaan tai UCL:ssä erityisen vakuuttava. APOEL on Baselin ohella ylivoimaisesti heikoin jatkoon päässyt joukkue. Etenkin hyökkäyspeli on ponnetonta ja todella paljon Ailtonin varassa.

Napoli v Chelsea
Todella mielenkiintoinen pari. Chelsea on suosikki, mutta Napolin nopea suunnanmuutospeli on erittäin hyvä ase lontoolaisia vastaan. On syytä muistaa, että Chelseaa kovempi Manchester City oli suurissa vaikeuksissa Napolin kanssa alkulohkossa ja sai italialaisilta kahdesta pelistä vain yhden pisteen. Yllätys muhii, mikäli Chelsea ei nosta merkittävästi tasoaan kahdessa kuukaudessa.

Milan v Arsenal
Milan on mielestämme joukkueista hieman vahvempi, mutta kokonaisuutena ottelupari on kahdeksikon kovatasoisin ja yksi tasaisimmista. Arsenalin vastaiskut ja Theo Walcottin nopeus tuottavat Milanille ongelmia. Toisaalta Arsenalin heikkous on puolustus, johon Serie A:n paras hyökkäys tarjoaa todella kovan haasteen.

Basel v Bayern München
Basel ansaitsi jatkopaikan ennen Manchester Unitedia, mutta pudotuspeleissä tulee noutaja heti ensimmäisellä kierroksella. Joukkueessa on paljon erittäin lupaavia nuoria, sekä kokenut ja Baselin tasoiseen joukkueeseen todella kova kärkipari Frei–Streller, mutta Bayern on joka osa-alueella ylivertainen vastus.

Leverkusen v Barcelona
Barcelonan puolelta oli aivan sama, mikä joukkue olisi tullut tässä kohtaa vastaan. Leverkusen oli alkulohkossa mielestämme selvästi huonompi joukkue kuin Valencia, joka on puolestaan Barcelonaan verrattuna La Ligassa nykyisillä rankingeillamme yhtä kilpailukykyinen kuin mitä Wolverhampton on Manchester Unitediin nähden Valioliigassa.

CSKA Moskva v Real Madrid
Jatkoonmenijästä ei ole mitään epäselvyyttä. CSKA pääsi alkulohkostaan jatkoon hieman onnekkaasti, kun pykälää parempi Lille menetti monessa ottelussa pisteitä vasten pelin kuvaa. Real Madrid oli omassa alkulohkossaan aivan suvereeni, ja vaikka hävisi juuri La Ligassa klassikon Barcelonalle, on Real tällä hetkellä* ainoa Barcan varteenotettava haastaja UCL:ssä. *Bayern Münchenillä on potentiaalia lähes Realin tasoiseksi haastajaksi, mutta vaatii ensin Schweinsteigerin ja Robbenin täyteen kuntoon.

Zenit v Benfica
Yksi tasaisimmista ottelupareista. Zenit otti hieman Benficaa vahvemmalta Portolta neljä pistettä alkulohkossa, mutta oli vieraissa täysin vastaanottavana osapuolena (0–0 FT), ja pääsi pelaamaan kotipelissään toisen jakson 1–1-tilanteessa ylivoimalla ja voitti 3–1 (markkinoilla Zenit oli ottelun alkaessa +0-linjalla vain noin 51-52-prosenttinen suosikki). Benfica saa ison edun paremmasta pelituntumasta, sillä Portugalin liiga jatkuu joulutauon jälkeen jo tammikuun alkupuolella, kun taas Venäjän liiga jatkuu vasta maaliskuussa.

Marseille v Inter
Kotimaansa sarjoissa alisuorittaneiden joukkueiden kohtaaminen. Kummankaan peliesitykset eivät olleet erikoisia myöskään Mestarien liigan alkulohkossa, jossa Marseille oli kotonaankin ottavana osapuolena jatkosta pudonneita Dortmundia ja Olympiakosia vastaan, kun taas Inter oli esimerkiksi Lillen vieraana alakynnessä. Inter on niukka suosikki etenemään jatkoon, mutta kahdessa kuukaudessa ehtii tapahtua paljon.

Arviomme joukkueiden paremmuusjärjestyksestä tänään perjantaina 16. päivänä joulukuuta:

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Bayern München
4. Chelsea
5. Milan
6. Arsenal
7. Internazionale
8. Napoli
9. Benfica
10. Lyon
11. Marseille
12. Leverkusen
13. Zenit
14. CSKA Moskva
15. Basel
16. APOEL

Mielenkiintoinen UCL-kevät tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti