perjantai 13. tammikuuta 2012

Maailman parhaat pelaajat pelipaikoittain

Thescore.com julkaisi alkuviikosta blogissaan nimekkään toimittajaraadin näkemyksen maailman sadasta parhaasta jalkapalloilijasta. Listan innoittamana rankkasimme itse joka pelipaikalta mielestämme kymmenen maailman parasta pelaajaa paremmuusjärjestykseen. Loppuun laskimme joukkueittain top 10 –listalle yltäneiden pelaajien luku- ja pistemäärän.
Tässä siis Hakulinen & Nurkin virallinen pelaajaranking pelipaikoittain tammikuussa 2012:

Maalivahdit top 10:
1. Casillas, Real Madrid
2. Valdes, Barcelona
3. Neuer, Bayern München
4. Buffon, Juventus
5. Hart, Man City
5. Lloris, Lyon
7. Julio Cesar, Inter
8. Handanovic, Udinese
8. Reina, Liverpool
10. Weidenfeller, Dortmund

Muutama kokenut laatuvahti on pelannut alkukauden alakanttiin, mutta aikaisempien kausien näytöt riittävät esimerkiksi Reinan ja Julio Cesarin kohdalla. Toisaalta puoli kautta on liian lyhyt otos nostamaan listalle esimerkiksi Valioliigassa loistaneet Vormin tai Krulin.

Puolustajat top 10:
1. T. Silva, Milan
2. Dani Alves, Barcelona
2. Vidic, Man Utd
4. Kompany, Man City
5. Pique, Barcelona
5. S. Ramos, Real Madrid
7. Puyol, Barcelona
8. Marcelo, Real Madrid
9. Pepe, Real Madrid
10. Hummels, Dortmund

Thiago Silva on mielestämme maailman paras puolustaja vuoden 2012 alkaessa. Hän on nopea, hyvä jalalla, vahva kaksinkamppailuissa ja lukee peliä erinomaisesti. Thiago Silva mahtuisi mielestämme heittämällä minkä tahansa maailman joukkueen avauskokoonpanoon. Listalta jäivät niukasti ulos mm. Bayernin ja Saksan maajoukkueen luottomies Phillipp Lahm sekä Barcelonan Eric Abidal.

Keskikentät top 10:
1. Xavi, Barcelona
2. Iniesta, Barcelona
3. Fabregas, Barcelona
4. Silva, Man City
5. Schweinsteiger, Bayern München
6. Di Maria, Real Madrid
6. Xabi Alonso, Real Madrid
8. Ribery, Bayern München
9. Robben, Bayern München
10. Bale, Tottenham

Barcelona ja Espanja jyrää keskikentällä. Euroopan huippujoukkueista esimerkiksi Man United ja Milan jäävät paperilla muiden jalkoihin tällä osa-alueella.

Hyökkääjät top 10:
1. Messi, Barcelona
2. Ronaldo, Real Madrid
3. Ibrahimovic, Milan
3. Rooney, Man Utd
5. van Persie, Arsenal
6. Agüero, Man City
7. Villa, Barcelona
8. Suarez, Liverpool
8. Tevez, Man City
10. Cavani, Napoli

Kunniamaininta Neymarille, mutta näytöt eurooppalaisten lasien läpi eivät riittäneet kärkikymmenikköön. Listan kärkipää on hyvin selkeä, mutta häntäpäähän voisi heittää myös esimerkiksi Udinesen Di Natalen, Real Madridin Benzeman ja Higuainin, tai Barcelonan Sanchezin. Carlos Tevez ei ilmeisesti kelvannut Milanille, joka halusi antaa luottoa toipilaana olevalle Cassanolle. Oikein roolitettuna Tevez olisi huippuvahvistus lähes mille tahansa Euroopan suurseuralle.

Listalla esiintyvät joukkueet, pelaajien lukumäärä top-listalla, pistemäärä*:
1. Barcelona, 9, 255
2. Real Madrid, 7, 156
3. Man City, 5, 94
4. Milan, 2, 70
5. Bayern München, 4, 67
6. Man Utd, 2, 62
7. Juventus, 1, 28
8. Arsenal, 1, 24
9. Lyon, 1, 20
10. Liverpool, 2, 9
11. Dortmund, 2, 7
12. Inter, 1, 6
13. Udinese, 1, 5
14. Napoli, 1, 3
15. Tottenham, 1, 2
* Pelipaikan parhaaksi arvioidulle pelaajalle 10 pistettä, 2. parhaalle 9 pistettä jne. Jos pelaaja löytyi molempien analyytikoidemme top 10 –listalta, hänen yhteenlasketut pisteet tuplattiin.

Mielestämme pelaajamateriaaleja katsoessa ei ole mikään ihme, että Barcelona ja Real Madrid ovat Espanjan pääsarjassa täysin ylivoimaisia. Molemmat ovat osoittaneet tasonsa europeleissä ja ovat mielestämme tämän planeetan mittapuulla juuri niin suvereeneja muihin nähden kuin yllä oleva ranking kertoo. Esimerkiksi Cesc Fabregas oli Arsenalin tärkein pelaaja ja Valioliigan paras keskikenttämies, mutta hänen mahdollinen poissaolonsa Barcelonan avauksesta ei tuntuisi Blaugranan pelissä juuri lainkaan. Samoin esimerkiksi Sami Khedira (ei mahdu mielestämme edes maailman top 15 keskikenttäpelaajien joukkoon) on Real Madridissa juuri ja juuri avauksen mies, mutta Man United kusisi hunajaa, mikäli saisi saksalaisen riveihinsä. Nuri Sahin oli viime kaudella Bundesliigan paras pelaaja, mutta hän on Real Madridissa käytännössä ylijäämämies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti