maanantai 5. syyskuuta 2011

Elokuu 2011

Ensimmäinen kuukausi kuluvaa kautta 2011-12 on takana, joten maaottelutauon myötä on hyvä paikka purkaa tuntemuksia alkukauden osalta. Espanjan liigaa on pelattu pelaajien lakon vuoksi vasta yksi kierros ja Mestarien liiga alkaa ensi viikolla, mutta muuten seuraamissamme sarjoissa on päästy hyvään vauhtiin.

Alkuun täytyy sanoa, että onneksi kesän siirtoikkuna meni kiinni. Sopimuksettomat pelaajat voivat vielä vahvistaa joukkueita, mutta suurimmat muutokset joukkueiden voimasuhteisiin on pelaajasiirtojen osalta nähty. Meiltä meni syyskuun kaksi ensimmäistä päivää siirtojen päivittämiseen ja analysoimiseen, sekä joukkueiden voimasuhteiden uudelleen pohtimiseen. Esimerkiksi La Ligan nousija Granada oli papereissamme sarjan heikoin joukkue yhdessä Rayon kanssa vielä elokuun puolivälissä ennen lakon vuoksi peruuntunutta avauskierrosta, mutta siirtoikkunan sulkeuduttua materiaalin perusteella sarjasta löytyy mielestämme neljästä viiteen Granadaa heikompaa joukkuetta.

Tuntuu myös hieman typerältä, että moni joukkue tekee lähestulkoon kaikki kesän siirtonsa viimeisenä mahdollisena päivänä, kun kautta on pelattu jo parhaimmillaan neljä kierrosta. Luulisi, että managerit/valmentajat haluaisivat joukkueensa kasaan mahdollisimman aikaisin kesällä, jotta pelaajat ehtivät sopeutua systeemiin ja ovat valmiina heti kauden alusta lähtien. Toki osa siirroista on lumipalloefektin seurausta ja sitä kautta ymmärrettäviä, mutta tuskin esimerkiksi Arsene Wengerin kannatti venkoilla Cesc Fabregasin ja Samir Nasrin siirtojen kanssa elokuulle asti. Meidän harras toiveemme puhtaasti oman työmäärän kannalta on, että siirtoikkuna sulkeutuisi tulevaisuudessa heinäkuun lopussa ennen kauden alkua.

Kulunut kuukausi oli työskentelytapojen suhteen osaltamme hieman erilainen edellisiin vuosiin verrattuna. Pienensimme tiiviisti seuraamiemme sarjojen määrää ja käytimme entistä enemmän aikaa yksittäisen ottelun analysoimiseen ja etenkin niiden katsomiseen reaaliaikaisesti. On mielenkiintoista nähdä myöhemmin kauden aikana, miten paljon katsottujen otteluiden kasvanut määrä korreloituu vihjeiden tulokseen. Ainakin tuntuma joukkueista on tällä hetkellä erittäin hyvä ja maksullisten vihjeiden tulos elokuulta rohkaiseva, mutta todella pieni otoskoko ei vielä anna mahdollisuutta sen kummempien analyysien tekoon.

Yrityksemme siirtyi viime kuussa vihdoin myös sosiaaliseen mediaan, ensin Twitteriin ja kuun lopussa Facebookiin. Etenkin Twitterin käyttäminen on sopinut meille toistaiseksi todella hyvin, ja sitä kautta on ollut helppo jakaa näkemyksiä esimerkiksi juuri käynnissä olevista otteluista. Facebookin suhteen olemme vielä alkutekijöissä, joten vasta lähiviikot näyttävät, millä lailla se media sopii meille.

Nyt kun myös blogiin saatiin eloa pitkästä aikaa, niin yritetään pitää tämäkin osasto hengissä läpi kauden. Tästä on hyvä jatkaa kohti alkavaa syksyä.

Janne ja Tomi

Sports Betting Analyses Hakulinen & Nurkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti