torstai 20. elokuuta 2009

ITA Serie A 2009-10

Interin dominanssi Serie A:ssa jatkuu erittäin todennäköisesti, vaikka tärkein hyökkääjä Zlatan Ibrahimovic lähtikin FC Barcelonaan. Tilalle hankitut Diego Milito ja Samuel Eto’o ovat pelanneet lupaavasti yhteen kesän harjoitusotteluissa. Viime kaudella kaksikko mätti entisissä seuroissaan yhteensä 54 liigamaalia ja syöttivät päälle 13, joten Zlatania tuskin tulee ikävä. Taustatukea tarjoavat muun muassa nuoret Mario Balotelli (-90) sekä Twentestä ostettu Marco Arnautovic (-89), joten Jose Mourinholla on ehdottomasti käytössään mestaruuteen riittävä hyökkäysarsenaali. Brassit Lucio ja Thiago Motta tuovat lisää vaihtoehtoa ja rutiinia puolustuspeliin, joten mikäli joku joukkue meinaa syrjäyttää Nerazzurrin valtaisuimelta, täytyy sen pelata nappikausi.

Haastajista vahvimmalta vaikuttaa Juventus, sillä sekä Roma että Milan ovat paperilla heikentyneet viime kaudesta. Roman kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa joukkueessa piilevä potentiaali, sillä viime kausi meni pahasti alakanttiin osin loukkaantumisten vuoksi. Avainpelaajista esimerkiksi topparipari Juan–Philippe Mexes, keskikentän David Pizarro, Simone Perrotta ja Alberto Aquilani, sekä avainhyökkääjä Francesco Totti pelasivat vain hieman yli 20 ottelua mieheen, ja heiltä jäi kolmannes kaudesta väliin.

Kuumimman mestaruustaistelun ulkopuolella mielenkiintoisinta on seurata siirtomarkkinoilla vahvistuneiden Genoan ja Napolin suorituksia. Genoa tuhlasi uusiin pelaajiin pitkälti yli 50 miljoonaa euroa, tosin Thiago Mottasta ja Diego Militosta Interiltä saadut 40 kompensoivat taloutta mukavasti. Uusista nimistä kovimpia vahvistuksia ovat maalivahti Marco Amelia, keskikentän Houssine Kharja sekä hyökkääjä Sergio Floccari. Aliarvioida ei sovi myöskään kokenutta Hernan Crespoa, joka voi onnistuessaan ja peliaikaa saadessaan tehdä vielä yli 15 maalia. Myös Napolilta löytyy sekä laatua että leveyttä, ja varsinkin maajoukkuekärki Fabio Quagliarella sekä catenaccioon Sienassa tottunut laitapuolustaja Juan Camilo Zuniga ovat laatuvahvistuksia.

Keskikastissa Udinese saattaa jatkaa yllätyksiään, sillä Quagliarellan lisäksi joukkue ei menettänyt avainpelaajia, ja viime kaudella vakuuttanut runkomiehistö on vielä nuori ja kehittyvä. Esimerkiksi keskikentän Kwadwo Asamoah ja Mauricio Isla ovat vasta 1988-syntyneitä ja pelasivat jo viime kaudella suuressa roolissa. Primavera-joukkueesta sikiää joka vuosi uusia lupauksia, joten ilman suuria loukkaantumishuolia Udinesella on kaikki edellytykset sijoittua turvallisesti kymmenen parhaan joukkoon.

Sarjan häntäpäässä on todennäköisesti jälleen tiukkaa ja putoajat ratkaistaan viimeisillä kierroksilla. Nousijoista potentiaalisimmalta vaikuttaa Parma, joka on tehnyt kesällä hyviä täsmähankintoja. Romasta tullut Christian Panucci tuo puolustuslinjaan tarvittavaa rutiinia. Paulo Dellafiore sekä Pablo Fontanello puolestaan tarjoavat laatua ja leveyttä keskuspuolustukseen, josta tanskalainen lupaus Magnus Troest myytiin Genoaan. Keskikentän Daniele Galloppa pelasi kaksi vahvaa kautta Sienassa ja korvaa hyvin Livornoon siirtyneen Alessandro Budelin. Kärjestä lähti kokenut Cristiano Lucarelli, mutta Manchester Citystä lainattu Valeri Boijinov ja Interin omistuksessa oleva lupaava Jonathan Biabiany pystyvät 5-10 maaliin per mies.

Heikentynyt Siena on ongelmissa, mikäli puolustuslinjan päällikön Daniele Portanovan vaihtaminen Bolognan Claudio Terziin ei onnistu. Siena on tehnyt kolmena edelliskautena yhteensä vain 108 maalia 114 ottelussa, joten mikäli Terzi ei kykene tilkitsemään toscanalaisten puolustuslinjaa kokeneen Portanovan tapaan, on putoaminen todella lähellä.

Kausivetoja:
Catania to relegate 3,25 Unibet 34 % 2/10
Livorno to relegate: NO 2,10 Unibet 60 % 8/10
Winner without Big 4: Napoli 5,50 Unibet 23 % 2/10
Milan–Roma 2 2,75 Expekt 49 % 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti