keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ranskan Ligue 2 2009-10

Ligue 2 oli viime kaudella erittäin tasainen, mistä hyvä mittari on sarjan parhaan ja huonoimman joukkueen välinen piste-ero, mikä oli kaudella 08-09 vain 32 pistettä, kun se vielä kolmena aikaisempana kautena oli ollut 51, 50 ja 51 pistettä. Myös sarjan toiseksi parhaan ja toiseksi huonoimman joukkueen välinen piste-ero (28 pistettä) oli noin kymmenen pistettä pienempi kuin kausina 05-06, 06-07 ja 07-08. Tällä kaudella sarjassa on muutama laatujoukkue, jotka voivat onnistuessaan kerätä pitkälti yli 70 pistettä, mutta häntäpää vaikuttaa yhtä tasaiselta kuin viime kaudella.

Viime kauden päätteeksi pääsarjasta pudonneista joukkueista Nantes ja Caen vaikuttavat selvästi Le Havrea vahvemmilta ja lukeutuvat ehdottomasti suurimpiin nousijasuosikkeihin. Le Havre oli kolmikosta selvästi huonoin Ligue 1:ssä ja joukkue on heikentynyt kesällä merkittävästi. Grenobleen siirtynyt puolustava keskikenttämies Nicolas Dieuze on haastavin korvattava, sillä hänen tasoisia miehiä ei saa juurikaan houkuteltua Kakkosliigaan.

Viime kaudella noususta taistelleista joukkueista Tours putoaa todennäköisesti selvästi alaspäin sarjan kärjestä, sillä loistavissa kotipeleissä oli viime kaudella reilua ylisuorittamisen makua. Joukkueen materiaali on lähempänä sarjan häntäpäätä kuin kärkikolmikkoa ja kesän siirtomarkkinoilla viime kauden onnistujia poimittiin suurempiin seuroihin. Uusilla tulijoilla on kuitenkin potentiaalia ja esimerkiksi puolustajat Karim Saidi ja Francis N’Ganga kelpaisivat monelle muullekin Ligue 2:n seuralle aina avauskokoonpanoon asti.

Alempaan keskikastiin voi rankata liki puolet sarjan joukkueista. Mielenkiintoista on seurata Korsikan joukkueiden Ajaccion ja Bastian kaksintaistelua ja kotiriippuvuutta. Joukkueet ovat perinteisesti olleet todella kotivahvoja, mutta Ajaccio on livennyt viime kausina kovan kotijoukkueen maineestaan, kun materiaali on heikentynyt ja pisteitä on irronnut helpommin puolustavalla taktiikalla vieraista. Laatu ei ole riittänyt hallitsemaan kotipelejä aikaisempien kausien tapaan, eikä kotiyleisön edessä kehdata pelata yhtä puolustusvoittoisesti kuin vieraissa.

Nousijoista ainoastaan Arles vaikuttaa selvältä putoajasuosikilta. Joukkue nousi Nationalista hieman yllättäen ja pelasi vain muutama vuosi sitten vielä viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. ACA menetti kesällä mm. viime kauden parhaan maalintekijänsä Eymen Henainin Sedaniin ja ykkösmaalivahtinsa Jessy Moulinin St. Etienneen. Hankintapuolella puolustajat Romain Elie, J-C Vergerolle sekä Romain Reynaud tuovat joukkueeseen Kakkosliigaan tarvittavaa laatua ja leveyttä. Hyökkäyspäässä Turkin liigassa muutama vuosi sitten kääntymässä käynyt Kaba Diawara kantaa maalintekopaineet, mutta on jo uransa ehtoopuolella ja sitä kautta suuri kysymysmerkki.

Kausivetoja:

Nantes–Le Havre Season H2H 1 1,80 Unibet 60 % 3/10
Alassane (Le Havre) TOP Scorer 12,00 Unibet 10 % 0,5/10
Tours To relegate YES 30,00 Unibet 8 % 1/10
Istres To relegate NO 2,10 Unibet 60 % 7/10
Laval TOP3 30,00 Unibet 5 % 0,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti