perjantai 14. elokuuta 2009

Portugalin liiga 2009-10

Mestaruustaistelu
Benfica ja Sporting haastavat heikentyneen Porton. Jesualdo Ferreira on tehnyt sinivalkoisissa loistavaa työtä ja löytänyt aina korvaajat lähteneille tähtipelaajille. Tällä kaudella katseet kiinnittyvät Aly Cissokhon korvaavaan Alvaro Pereiraan, Lucho Gonzalesin tilalle hankittuihin Fernando Belluschiin sekä Sebastien Prederigeriin, sekä Lisandro Lopezin manttelin perijäksi hankittuun Falcaoon. Porton scouting-osasto on Euroopan eliittiä, mistä osoituksena esimerkiksi Luchon ja Lisandron löytäminen Etelä-Amerikasta.
Benfica on uudistunut ja Bragassa loistavaa työtä tehneeltä valmentaja Jorge Jesusilta odotetaan paljon. Hankinnat ovat hyviä ja etenkin brasilialaisilta Ramiresilta ja Keirrisonilta voi odottaa vaikka mitä. Hyvät harjoituspelit antavat odottaa paljon heti alkukaudesta.
Sporting luottaa samaan runkomiehistöön ja valmennukseen kuin viime kaudella. Villarrealista hankittu chileläinen Matias Fernandez on hyvä lisä keskikentälle. UCL-karsinnat vahvaa Twenteä vastaan osoittivat, että potentiaalia riittää vähintään samaan kuin vuosi sitten.

Keskikasti
Viime kauden suurin ylisuorittaja Nacional menetti maalikuningas Nenen Cagliariin. Korvaajista tasokkaimmalta vaikuttaa Amadorasta hankittu Anselmo, mutta hänellä on pitkä matka edes 10 maalin mieheksi. Madeiralaisseura tuskin yltää samaan kuin viime kaudella, ja käynee kovan taistelun toisen saarijoukkueen Maritimon kanssa sijoituksista kuuden parhaan joukossa. Vitoria Guimaraesilla on puolestaan varaa parantaa viime kaudesta, ja varsinkin vasemmalla laidalla viihtyvä Jorge Goncalves on hyvä vahvistus, vaikka peliaika jäi viime vuonna Espanjan liigassa vähiin.

Putoamistaistelu
Yli puolet sarjan joukkueista kuuluu siihen kastiin, joka joutuu taistelemaan sarjapaikkansa puolesta pitkälle kevääseen. Suurin kysymysmerkki on Vitoria Setubal, joka ei ole taloushuolien vuoksi pystynyt tekemään kesällä kunnon hankintoja, ja muutaman vuoden takaiset keskikastin sijoitukset ovat kaukaista historiaa. Viime kauden runkomiehistä jo kesken viime kauden lähti kaksikko Cissokho ja Mateus, ja kesällä maisemaa vaihtoi seitsemän muuta avauskokoonpanon pelaajaa. Hankinnoista nuoret puolustajat Nelson Benitez, Ruben Lima sekä Andre Pinto ovat lupaavia, mutta pääsarjatason kokemus puuttuu lähes täysin. Lisäksi kaikki ovat lainamiehiä, ja sitoutuminen seuraan ei ole täydellistä.
Nousijoista Uniao Leiria vaikuttaa selvästi Olhanensea vahvemmalta hyvien hankintojensa vuoksi. Esimerkiksi Belenensesistä tullut keskikentän Silas on sen tason pelimies, jonka perään kuolaa moni alemman keskikastin joukkue.

Kausivetoja


Sporting–Benfica H2H 1 2,55 Bwin 46 % 3/10 (mikäli limitit antavat periksi)
Naval to finish last 8,50 Bwin 15 % 1/10

Leixoes to finish last 51,00 Bwin 3 % 0,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti