keskiviikko 5. elokuuta 2009

Ranskan Ligue 1 2009-10

Ligue 1 sai vihdoin uuden mestarin, kun Bordeaux katkaisi Lyonin 2000-luvun dominanssin. Lillestä viime kaudeksi Lyonin peräsimeen siirtyneellä Claude Puelilla on tällä kaudella kova näytön paikka, jottei hänestä jää kuva pelkkänä erinomaisena pelaajien kehittäjänä, joka ei pysty johtamaan tähtipelaajia mestaruuteen.

Mestaruustaistelu on ennakolta kolmen kauppa, mistä myös vedonvälittäjät ovat melko yksimielisiä mestaruuskertoimien perusteella. Mielenkiintoista on nähdä miten Bordeaux käsittelee hallitsevan mestarin paineet, kuinka Lyon korvaa pitkäaikaiset tähdet Juninhon ja Karim Benzeman, ja kuinka Ranskaan valmentamaan palannut Didier Deschamps onnistuu kokeneen Marseillen peräsimessä.

Kolmen kärjen takana vahvimmilta vaikuttavat Lille ja PSG, jotka ovat osoittaneet laatunsa kesän harjoitusotteluissa. Viime kauden ylisuorittaja Toulouse eli P-A Gignacin maaleista ja tiiviistä puolustuspelistä. 20 maalia tällä kaudella olisi Gignacilta suuri yllätys, sillä sentterin perustaso on lähempänä 10-15 maalia. Etienne Didot onnistui hyvin viime kaudella Achille Emanan korvaajana ja tehot 2+9 ovat keskikenttämiehelle kiitettävät. Myös Rennes on vahvasti tyrkyllä europaikoilla. Nizzasta tullut valmentaja Frederic Antonetti on pätevä ja Kiovasta ostettu Ismael Bangoura on potentiaalinen 15-20 maalin kärkimies.

Keskikastiin odotetuista joukkueista mielenkiintoisin on St. Etienne, jonka viime kausi meni osittain loukkaantumisten vuoksi täysin pilalle. Potentiaalia ASSE:lta löytyy vaikka mihin, varsinkin mikäli hyökkääjä Bafetibis Gomisille löydetään vielä korvaaja. Monaco vaikuttaisi olevan hieman yliarvostettu vedonvälittäjien voittajakertoimissa, vaikka nuorekkaalta joukkueelta voikin odottaa pientä kehitystä viime kauteen verrattuna. Auxerren vahvuutena on Thomas Kahlenbergia lukuun ottamatta sama rinki ja valmentaja kuin viime kaudella.

Alemmassa keskikastissa merkittävin muutos viime kauteen verrattuna saattaa olla Le Mansin heikentyvä sijoitus. Joukkue heikentyi merkittävästi jo ennen viime kautta, ja suunta on pysynyt tänä kesänä samana. Valenciennes menetti menestysvalmentajansa Antoine Koumbouaren PSG:hen, mutta Philippe Montanier vaikuttaa umpisurkean Boulognen pääsarjaan nostamisen jälkeen erittäin lupaavalta. Lens lienee vahvin nousijoista ja putoaminen olisi yllätys. Montpellier hankki tälle tasolle riittävät Geoffrey Dernisin ja Romain Pitaun keskikentälleen ja saattaa olla yksi kauden yllättäjistä. Kolmas nousija Boulogne puolestaan rankattiin viime kaudella Ligue 2:ssa putoajasuosikiksi, eikä materiaali ole hirveästi viime kautta vahvempi, joten mikä tahansa muu sijoitus kuin putoaminen olisi kauden suurin pommi.

Alla harkinnan arvoisia kausivetoja:

Grenoble To relegate 2,50 Unibet 45 % 3/10
Lorient TOP10 2,75 Unibet 40 % 1/10
I.Jelen–K.Gameiro most goals H2H 2 1,95 Unibet 56 % 4/10
A.Gignac–G.Hoarau most goals H2H 2 2,15 Unibet 55 % 4/10
Brandao–Lisandro Lopez most goals H2H 2 1,62 Unibet 66 % 4/10
Lisandro Lopez TOP Scorer 12,00 Unibet 11 % 0,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti