keskiviikko 5. elokuuta 2009

Saksan 1. Bundesliiga 2009-10

Bundesliigaan on tarjolla hyviä ennakoita esimerkiksi paikallisen futisraamatun Kickerin nettisivuilla ja kansainvälistä jalkapalloa kattavasti seuraavassa goal.comissa, jotka sarjaa seuraavien kannattaa lukea läpi. Tietoa sarjasta on tarjolla pilvin pimein, joten nostamme omassa katsauksessa esille ainoastaan omia näkemyksiä alkavasta kaudesta.

Bayern München parantanee selvästi peliään tiukan, mutta pidetyn valmentajan Louis van Gaalin alaisuudessa. Ykkössuosikilla on hurja hyökkäyskalusto, mutta van Gaal ei anna tähtipelaajille yhtään hyökkäysvapauksia ennen kuin puolustusvelvollisuudet hoidetaan kunnialla. Ykköspakki Lucion jättämä aukko on suuri, mutta nuorilta Brenolta ja Holger Badstuberilta voi odottaa kehitystä. Suurin kysymysmerkki on maalivahtiosasto, sillä Michael Rensingistä ei ole annettujen näyttöjen perusteella luottomaalivahdiksi, eikä -74-syntynyt Hans-Jörg Butt ole pitkäaikainen ratkaisu korvaajaksi.

Bayernin takana on todella monta joukkuetta, joilla on mahdollisuudet kärkiviisikkoon. Hallitseva mestari Wolfsburg ylisuoritti viime kaudella ja menetti menestysvalmentaja Felix Magathin Schalkeen, mutta joukkueen materiaali on viime kautta vahvempi hyvien hankintojen myötä. Armin Veh on valmentajana pieni kysymysmerkki.

Viime kaudella flopanneet Schalke ja Werder Bremen eivät ole materiaaliltaan enää Bayernin ainoita selkeitä haastajia, mutta avauskokoonpanojen laatu ja valmennus riittävät yhä sarjan kärkisijoille Leverkusenilla on erittäin lupaava joukkue, johon Sami Hyypiä on kokeneena pelimiehenä loistava vahvistus. Huolena on kuitenkin Hyypiän ja topparipari Manu Friedrichin hitaus, ja vastaiskujoukkueet saattavat tuottaa joukkueelle vaikeuksia. HSV vaikuttaa viime kautta vahvemmalta ja alla on lupaavia harjoitusotteluita. Myös Dortmundilla ja viime syksyn hurmosjoukkueella Hoffenheimilla on kaikki edellytykset europaikoille. Dortmund hävisi viime kaudella vähiten otteluita ja runkomiehistö on pysynyt kesän yli kasassa. Hoffenheim on vahvistunut kesällä ja nuoret avainpelaajat ovat vuoden kokeneempia. Herthasta hankittu Josip Simunic oli viime kaudella yksi sarjan parhaista keskuspuolustajista.

Stuttgart ja Hertha ovat heikentyneet, mutta molemmilla on peräsimessä loistavat valmentajat. Stuttgartin materiaali on muuten kunnossa, mutta Mario Gomezin korvaajaksi hankittu Pavel Pogrebnyak on Venäjän ulkopuolella pieni kysymysmerkki. Hertha pelaa Lucien Favren alaisuudessa puolustusvoittoista jalkapalloa ja luotti viime kaudella hyökkäyspään Raffaelin, Marko Pantelicin ja Andrei Voroninin henkilökohtaisiin ratkaisuihin. Kaksi jälkimmäistä lähti kesällä, joten Bielefeldistä Herthaan palanneella Artur Wichniarekilla on valtavat paineet. Lisäksi Simunicin jättämää aukkoa puolustuslinjassa ei ole pystytty korjaamaan vielä harjoituspeleissä ja pääkaupunkilaisten alakerta on vaikuttanut todella epävarmalta.

Alemmassa keskikastissa vahvimmilta vaikuttavat viime kaudella puolustuspelinsä kanssa takkuillut Hannover, sekä Lukas Podolskin paluun myötä hurjin odotuksiin kauteen lähtevä Köln. Hannoverilla on edellytykset nousta keskikastiin, mikäli uudessa 4-4-2 taktiikassa puolustuspäähän löydetään oikeat miehet oikeisiin rooleihin. Myös Köln voi nousta korkealle, mikäli kokematon valmentaja Zvonimir Soldo onnistuu rakentamaan joukkueesta yhtenäisen. Keskikentän Maniche on taitojensa puolesta loistava, mutta hän ei ole sopeutunut viime vuosina juuri mihinkään joukkueeseen. Lisäksi Podolskin paluu on kerännyt valtavan huomion ja vaarana on, että peli rakentuu liiaksi oman kultapojan ympärille. Karlsruhesta tullut Sebastian Freis on loistava lisäys viime kauden sielun Milivoje Novakovicin rinnalle hyökkäyspäähän, mutta menee väärin roolitettuna ja Podolskin varjoon jäädessään pahasti hukkaan.

Putoamistaistelusta tulee todennäköisesti tasainen. Bochum, Frankfurt, Nürnberg, Mönchengladbach, Mainz sekä Freiburg ovat kaikki putoajakandidaatteja, mikäli peli ei lähde heti kulkemaan. Frankfurt kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja oli osin niiden takia kokonaisuutena sarjan huonoin joukkue pituussuunnassa kentän keskiakselilla. Liki puolet sille tehdyistä maaleista tuli keskeltä kenttää ja lisäksi Eintracht teki sarjassa prosentuaalisesti vähiten maaleja kentän keskustan kautta. Tässä valossa tärkeän puolustavan keskikenttämiehen Michael Finkin lähtö kesällä on haastava paikattava. Galatasaraysta Saksaan palannut valmentaja Michael Skibbe on pieni kysymysmerkki, eikä ole viime vuosina tottunut valmentamaan putoamistaisteluun povattua joukkuetta.

Harkinnan arvoisia kausivetoja:

Bochum To relegate 3,35 Unibet 33 % 1/10
Nürnberg To relegate 3,25 Bet365 37 % 1/10
Hoffenheim TOP3 5,00 Nordicbet 25 % 1/10
HSV TOP3 3,00 Nordicbet 35 % 1/10
Hoffenheim Most goals scored 10,00 Unibet 12 % 0,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti